Autor: 021.rs

Novi Sad
06.09.2017.
10:21 > 11:47
Skupština grada će na sednici u petak, 8. septembra doneti odluku o promeni zonsko-tarifnog sistema što je uvod u poskupljenje usluga GSP-a, saznaje 021.
  • Ma da

    09.09.2017 14:56
    @ staa
    Poštovana gospodjo , nisam ni frustrirana,a nisam ni socijalni slučaj. Ne koristim beneficije od države, nisam otkupila državni stan za tepsiju ribe, imam završen fakultet, radim kao privatna preduzetnica u ovoj Srbiji unazad 18 godina, poreze plaćam, doprinose na moju platu koja je mnogo veća od minimalne plaćam 68%, razne takse, kamate, porodiljsko nisam koristila , jer sam morala da održim kontinuitet u poslu,a čuvanje moje dece sam plaćala...
    Moja deca koja su srednjoškolci mesečnu kartu za bus plaćaju više od Vas!
    Svoju penziju neću moći dobiti pre navršene 65 godine (ako uopšte dodjem na red i dočekam!!),a do tada ću se naplaćati i naplaćati da bi sve penzinerke koje su penziju ostvarile sa deset godina manje uplaćenog staža i deset godina života manje penziju primale neumanjenu
    Ne radi se o frustraciji, radi se o tome da mi je dosta.
    Ne želim više da radim za druge koji ištu i traže stečena prava na nerealni iznos koji ne mogu sami isfinansirati (tog zaradjenog de facto NEMA-pojeli skakavci),već treba da finansiram ja, na štetu svog prava da steknem penziju.
    Penzija nije trka u bzini pa ko prvi stigne ima stečeno pravo,a ostali koji stižu kasnije steknu ili ne steknu uopšte, ali zato imaju OBAVEZU DA PLAĆAJU.
    Ja idem u inostranstvo,a sa 18 uplaćenih godina staža imam svakako pravo da se pojavim sa 65 godina i tražim penziju.
    Neću više da PLAĆAM u taj Fond pod tim uslovima.
    Meni ste neisplativi draga gospodjo i VI i Vaše stečeno pravo na veliku penziju.
  • I ju

    09.09.2017 00:38
    @staa
    Vi kanda i dalje očekujete i dalje ištete.....
    Ne očekujte draga gospodjo više.
    Moraćete živeti spram svog ZARADJENOG i NEPOTROŠENOG IZ FONDA PIO.
    Nešto mora ostati za mene, Vašu decu i unučiće od naših uplata u taj isti PIO za naše penzije,ne možete potroštiti baš samo Vi sve do mrvice,a mi da se snalazimo....
  • a

    08.09.2017 22:02
    @staa
    nadam se ...
  • AleVu

    08.09.2017 21:19
    Cena karte Novi Sad - Futog je 135 dinara, a ne 140 kako pišete.

    I za koju će to relaciju pojeftiniti?

    I i V zona poskupljuju, II, III i IV ostaju na istoj ceni ...
  • staa

    08.09.2017 20:56
    @i ju @ma da
    Eto sta cete...ima se, moze se...mi smo imali Tita, a vi nemate nista....imate godine koje su pojeli skakavci....i mozete ici gde hocete i raditi sta hocete....vi ste frustrirani i nesrecni sami od sebe...nadam se da vam roditelji nisu zivi...a i ako su zivi da ne moraju od vas nesto da cekaju. Tesko njima s vama takvima.
  • pawlle

    08.09.2017 17:58
    svako poskupljenje pokazuje vucicevu nesposobnost i njegove vlade
  • I ju

    08.09.2017 16:42
    @ staa
    Ju ju gospodjo, pa baš Vi stalno nešto ištete!
    Prvo ste iskukali državni stan i otkupili ga za tepsiju ribe.
    Pa ste onda otišli u penziju sa malo staža i malo godina života i obračunali Vam prosek deset najboljih godina.
    Pa onda tu penziju primate više godina nego što imate staža.
    Pa ste onda dobili neustavna povećanja penzije po Krkobabiću.
    Pa je ondak Vaša penzija postala veća od plate za to radno mesto gde ste radili.
    Pa imate razne popuste za sve i svašta, nije važno drugi plaćaju umesto Vas, kao da ste socijalni slućaj.
    Živeli ste o tudjem trošku celog života, troškarili nemilice za sve i svašta, ceo vek lepo živeli na kreditima i sad odjedared: neko vas pokro!
  • Ma da

    08.09.2017 16:21
    @ staa
    Za koga glasate draga gospodjo i ne zanima me. Glasajte za koga hoćete.
    Mene zanima to što na moj račun i na račun mladje generacije Vi dobijate za sebe neokrnjena prava kao da je Tito još uvek živ i to samo za Vas.
    Po sistemu- posle nas potop.
    Pa neće dugo moći. Imam 18 godina staža (plaćenog i preplaćenog!). Nisam baš socijalni slučaj, ali selim se u inostranstvo.
    PS, Doći ću po svoju penziju kada napunim 65 godina, a Vi živite od novca koje preostali budu hteli da uplaćuju u budžet i Fond PIO i od svoga zaradejnog. (ako to u medjuvremenu nije podeljeno pezosima koji su radili 20 godina,a penziju primaju preko 40 godina, lažnim invalidima rada, penzionisanim radnicima državnih firmi kojima je povezivan staž i slično)
  • a

    08.09.2017 14:59
    Deca ne glasaju
  • staa

    08.09.2017 14:10
    @ma da
    Vi ste za zaljenje...za Vas svet pocinje od kad ste se vi rodili....i vidite zbog takvih bezobraluka nas i nije briga ni da li imate,ni da li nemate...radite, zaradite....ni nas niko nije pitao...sto bi rekao Balasevic..."Jebote ,ja nikad nisam isko"....i NE VOLEM....takve kao sto ste vi...samo bi da vam se DA...pa kako bi nam za hleb dali..zato sto ste tako zlobni i zli necete ni docekati tu penziju...a za nas ne brinite...uzivamo...bas uzivamo! Bas smo se vratili sa odmora koristeci besplatne vaucere...i nekad stanem i pomislim...pa dobro kaze onaj Vucic...."lenji, neradnici..." i ostalo...prosto cete me naterati da idem da glasam za njega. Bas vi i takvi kao vi.
  • Lala

    08.09.2017 12:27
    @ bez logike
    Ta ne znam šta se bunite.Ako naši Vojvodjani penzioneri ne koriste besplatne BUS karte neće ih pogoditi ni njihovo ukidanje.
    Ali stvarno nema smisla da penzioner koji ima penziju veću od 30.000 dinara kartu za bus dobije za dž, kao da je socijalni slučaj ,a da naša deca plaćaju.....
    Ukidajte sve karte za DŽ, samo dajte svoj našoj deci da idu u školu.
    Ima tu još raznigh osim penzionera kojima ne pripada ta povlastica,a vozaju se fraj..
    Ja sam bio na sajtu GSP ,sve lepo piše ko koliko plaća.
  • bez logike

    08.09.2017 10:45
    Nema to nikakve veze sa penzionerima. Klasična zanena teza. Pogotovo našim, vojvođanskim, koji su porezom koji su plaćalu i samodoprinosom od svojih plata izgradili pola NS a. To ima veze sa pridošlim migrantima koji od 90 ih pristižu u Vojvodini. Izuzetno su prosti, većina, deru se bahate, sad recimo po penzionerima 'lupaju'.
    Osim toga mali broj 'domaćih penzionera' ima ovu kartu i ne koristi je frekventno. To rade većinom pridošlice koje žive u prigradskim naseljima.
    Treba tu postaviti limit pravo na povlašćenu kartu=>40 000 din penzija, recimo. Ali, svima je jasno da su drugi motivi za povećanje cene. Lepo to piše u ovim komentarima.
    Bez obzira, SVI PENZIONERI, treba da koriste ovu kartu i da se kreećuu! A ne ono 'beživotno zujanje po ambulantama, i trošenje pola jada od penzije' na lekove koji ne poboljšavaju zdravlje, ali razvijaju farmaceutsku industriju,
    NEMA VEZE SA PENZIONERIMA!
  • Ma da

    07.09.2017 23:13
    @staa
    Gospodjo, nešto ste pomešali.Ja ne radim na crno.Ja plaćam poreze i doprinose 68% na neto svoju zaradu svakog meseca.
    U pravu ste, ja radim za sebe,ali ja više radim za Vas. Na svakih zaradjenih 100 dinara platim 68 dinara državi da bi Vi dobijali penziju.
    I sve tako dok ne steknem 45 godina staža ili ne napunim 65 godina života i iskoristim svoje pravo da penziju uopšte počnem da primam.
    Ja neću Vašu penziju.Ja hoću da Vi primate penziju u visini koliko PIO Fond ima sredstava kako bi meni snizili poreze i doprinose na moju zaradu sa 68% na 30% recimo, pa da više radim za sebe,a manje za Vas.
    I naravno,ako Vam je penzija veća od 30.000 dinara, kupite kartu za bus, ili plaćajte pokazne karte koliko plaćamo ja i moja deca.
  • kloko kloko

    07.09.2017 23:00
    A staze za bicikl?
    I to malo ljudi koji rade i kojima bi trebao prevoz rado bi isli biciklom ali u ovom gradu saobracajni inzenjeri koji su projektovali renovirane ulice nisu napravili staze. Sramota! Novi Sad idealan za bicikl a staza nigde. Digli bankine 15 cm..
  • staa

    07.09.2017 21:27
    @ Ma da
    06.09.2017 • 13:36
    @staa
    Ti si ustajala 35 godina i dobila penziju sa 56 godina života, ali zato ću ja da ustajem 45 godina i radim do 65 godina da bih stekla SVOJU penziju iz istog PIO FONDA:
    Ja ću 10 godina više da uplaćujem,a 10 godina manje da primam SVOJU penziju, jer sada uplaćujem za TVOJU penziju.
    Ja plaćam markice za gradski prevoz za sebe i svoju DECU po redovnoj ceni jer moraju da idu u školu, a tebi poklanjaju besplatnu godišnju kartu, bez obzira na visinu penzije koju primaš a inače nemaš obavezu da ideš ni na posao ni u školu.
    Ti si gradjanin I reda u odnosu na mene i moju decu.Mi svi radimo za tebe i tvoj ugodan život.
    Gerontologija je budućnost ove zemlje .

    Ma sta pricas??? Ne radis ti za mene , nego za sebe...to sto radis na crno, obrati se inspekciji....tuzi poslodavca...ko ce to da vam resava??? Ja? I ne uplacujes ti moju penziju, nego ste mnogi od vas pojeli moju penziju...znate...prozderali ste moju penziju. I nemam besplatnu kartu nego placam punu cenu....i zabole me kako se ti osecas...ako ti nije dobro..sta hoces? Da ti dam svoju penziju??? Dovoljno je sto sam ustala i isla da glasam ....za vas takve....da bi me lakse psovali,a vi ste blejali tih nedelja. E sledeci put cu da idem da uzmem sendvic, 2000 i da vas pljunem.
  • /

    07.09.2017 20:46
    /
    pa kako da otpuste administraciju?
    pre neki dan ste kinjili penzionere za glasanje.

    u administraciji i dovucenim ljudima su glasovi.
    sluzba je isprojektovala zavisnost i bojazan za radna mesta kako bi ostvarivala sta zeli

    eno vucela se povampirio da zatvori srbiju i vrati 90e
  • NSbreme

    07.09.2017 19:41
    cena karte
    Poštovani malo pritegnite švercovanje po autobusima i gledanje kroz prste istim od strane vaših kontrolora. Jer kao redovan kupac mesečne karte i dugogodišnji korisnik osećam se jako sramotno kad pokažem kartu, a zatečena lica bez karte, samo a šta je nemate karte? Lične kate nemate A? Ajd napolje.
  • driver

    07.09.2017 16:42
    Karta ne mora da poskupi ako GSPNS otpusti parazite koji se guraju po kancelarijama, hodnicima, a često ih viđamo i kako basaju po krugu kao zombiji, jer ne znaju i nemaju posao koji radili. Razni zamenici, pomoćnici, savetnici, referenti. BOTovi i bedevije.
    Vozača, mehaničara, električara, limara, perača je čak i malo.

    A mogao bi i 021.rs da uradi istraživanje po novosadskim JKP o brojnosti administracije. Evo neka krenu od GSPNS. Npr. da traži pristup informaciji od javnog značaja Koliko zaposlenih ima Ugovor o radu na poziciji Vozač autobusa a ne vozi, već se raščešava po kancelarijama ...
  • a

    07.09.2017 16:06
    g i realni
    I dalje sisaju
  • G

    07.09.2017 16:06
    @Nadrealan - molim vas da ne menjate priču, do malopre ste želeli čiste račune i da svako dobija prema tome koliko je platio i koliko mu je ostalo, a sada da su "deca budućnost Srbije". To ko je budućnost nije sporno, sporan je način na koji vi to želite da postignete. Vašom logikom deca ne zarađuju ništa niti su ikada plaćala u ikakav fond da bi danas dobijala od države ne samo "dečji dodatak" već bilo šta. Ne možete da izmišljate proizvoljna pravila i onda da ta pravila primenjujete samo onda kada to vama tako odgovara. Uhvatili ste se gradskog prevoznika kao da je to ceo život, alfa i omega svega u Novom Sadu, a ni ne raspolažete podacima koliko zaista penzionera, koji su apsurdno učestvovali u njegovoj izgradnji i bez kojih ne bi ni postojao, uopšte koristi te povlašćene karte niti koliko ih često upotrebljavaju niti koliki je prosek njihovih primanja. Gradski prevoznik se finansira između ostalog i iz mog i supruginog poreza ali mi gospodine ga ne koristimo - treba li da tražimo taj novac natrag? I ta će deca gospodine jednom postati penzioneri, neće zauvek ostati deca a vama je neophodno da razumete i prihvatite u kom vremenu i veku živite.
  • Nadrealan

    07.09.2017 15:27
    @G
    Deca su budućnost Srbije, a ne penzioneri i zato Srbija treba u decu više da ulaže nego u penzionere,a situacija je obrnuta.
    Ulaganjem u decu, Srbija pomaže svoje buduće poreske obveznike, koji će kad odrastu i pokrenu svoj posao uplaćivati u budžet Srbije.To je interes Srbije.
    Ako SRbija i dalje ne bude ulagala u svoju decu, deca će se većinom iseliti iz Srbije -čim napune 18 godina.
    Ostaće samo penzioneri da ubedjuju preostale- da i dalje treba da otkidaju od svojih usta i finansiraju to što oni koji su penziju već stekli nazivaju STEČENIM PRAVOM do poslednje mrvice. Čak i po cenu da sopstvenu penziju oni koji je do sada nisu stekli -dobiju eventualno tek kada napune 80 godina, jer jelte ko je stekao pravo stekao je-a svi ostali rade za njih.
  • G

    07.09.2017 15:00
    @Nadrealan - vrlo dobro, vi želite čiste račune. Zašto onda isplaćivati taj nekakav "dečji dodatak" i to takođe finansirati iz budžeta koji pune i oni koji nemaju decu? Zašto da svi građani finansiraju izgradnju i održavanje vrtića, škola i kompletne prosvete kada neki od njih nemaju decu? Zašto da vi danas ne plaćate infrastrukturu u i van naselja koju koristite a niste za nju dali ni dinara već je izgrađena porezima i samodoprinosima tih današnjih penzionera? Penzije jesu stečeno pravo jer živimo u 21. veku u kojem, bar ovde, nije normalno celog života uzimati od svojih građana da bi ih potom u starosti bacili u blato što je možda bilo uobičajeno u srednjem veku. Razumem da vas boli što penzioneri mogu da koriste gradski prevoz tokom cele godine za samo 2000 dinara, a da roditelji a ne deca gospodine plaćaju za njih veće iznose od tog. Razumem da ste uvereni da su penzioneri Novog Sada rak rana grada i da bi bez njih plaćali manje, te bih voleo da mi pokažete podatke kojima raspolažete da su baš ti prokleti penzioneri odgovorni za većinu troškova gradskog prevoznika i koji je prosek primanja onih koji ga koriste.
  • /

    07.09.2017 14:52
    /
    oni koji su dobili raspon 1/8 su glasali
  • Rešenje

    07.09.2017 14:20
    Da se preispita odluka ko sve ima pravo na besplatne karte karte za prevoz.
    Ako se dobijanje besplatnih karata ograniči na lica koja nemaju primanja ili imaju primanja manja od minimalne zarade ( penzioneri sa malim penzijama) možda karta ne bi trebala da poskupi.
    Naravno,deci koja idu u školu omogućiti besplatnu kartu.Deca nemaju sopstvenih prihoda:
    Svi oni koji imaju primanja veća od minimalne zarade neka plate kartu, jer su u mogućnosti da je kupuju
  • Nadrealan

    07.09.2017 14:09
    @ G
    Ne izvrćite moje reči. Niko nije rekao da se penzioneri odreknu penzije.
    Ali je problem što penzioneri sa velikim penzijama dobijaju iznose penzija koje nadmašuju mogućnosti PIO Fonda u koji su uplaćivali i to proglašavaju za svoje STEČENO PRAVO.
    Oni su stekli pravo da iznose svojih penzija primaju od sredstava PIO FONDA u zavisnosti od mogućnosti PIO FONDA, a ne od mogućnosti budžeta Srbije,a na račun svih ostalih kategorija u Srbiji koje pune budžet i očekuju neku isplatu iz budžeta.
    Nije realno da budžet DOPUNJUJE iznose za isplatu SVIH PENZIJA (čak i velikih),a deci isplaćuje sramno male dečije dodatke, a pri tom dečije dodatke ne primaju SVA DECA u Srbiji.
    Ista je situacija sa BUS kartama. SVI penzioneri voze se za dž, a deca plaćaju. Odnosno plaćanjem svojih karata deca finansiraju besplatne penzionerske karte. Ono što je besplatno za jednu kategoriju finansira kategorija koja za sebe PLAĆA.Zahvaljujući besplatnim kartama penzionera (ima ih priličan broj) svim ostalim kategorijama poskupeće karte.Prosta logika.
  • G

    07.09.2017 13:27
    @Nadrealan - molim vas svojim roditeljima recite da su svoje penzije "pojeli i potrošili" i da ih se momentalno odreknu, pa javite kad to urade. Složićete se valjda da je to dobar početak sprovođenja vašeg plana u delo?
  • u tom grmu

    07.09.2017 12:35
    leži zec
    Ijuuu! Ta samo kad ovde pročitam ko sve "ide frei" strefi me Schlag.
    Šalu na stranu. Mnogo nam je i 55din. Sve je preskupo. Pa, valjda odbornici u gradskoj skupštini zastupaju interese građana. Ne razumem ZAŠTO poskupljenje?, Treba voditi računa o standardu većine.
  • Nadrealan

    07.09.2017 11:07
    @ realnog
    Slušaj realni, već preko 20 godina unazad, čim javni sektor poveća plate i penzioneri dobiju neko povećanje, privatnicima povećaju poreze.,a i ostalim gradjanima namete raznih vrsta.
    Eto odakle im ideja da ih izdržavaju.
    Ti malo pročitaj novine, pa uoporedi, koliko se nekima da , drugima se uzme.
    Nema tu neke filozofije.
    Fond PIO je PRAZAN i funkcioniše po sistemu protočnog bojlera i nema dovoljno novca za isplatu penzija.
    Velike penzije dotiraju se 38% iz budžeta koji pune svi gradjani Srbije ,a ne od njihovog zaradjenog.
    Što su zaradili ,pojeli su i potrošili , a sada im standard čuvaju kategorije gradjana koji imaju manje od njih. E to nije u redu.Da od skromnih budžetskih para penzioneri uzimaju neokrnjen kolač, a ostalima ostavljaju mrvice koje preostanu.
  • Penzionerc

    07.09.2017 10:21
    Citam ove komentare i sudeci po njima GSP ce da propadne zbog nas penizionera. Dobili smo godisnje karte i kostale su nas 2000,00 din. Koliko znam, i proverio ko se sve vozi besplatno. Zaposleni MUP (policija) vatrogasci, radnici parkin servisa, odbornici, poslanici, razni prevoznici, obezbedzenja,carinici, komunalna policija, clanovi sporskog drustv koi su dobili clanske karte od J Lemaica i N.Miloseva.
  • DragChe

    07.09.2017 10:05
    D.O.O.Star Bus-Ruma, Kriminal
    Auto prevoznik, cija je udarna linija Novi Sad - Sarajevo, pa mozete zamisliti gde toci gorivo i po kojoj ceni (naravno u BiH i znatno jeftinije nego u Srbiji) podigao je cenu djackih mesecnih karata, na liniji Novi Sad - Irig za 50%. Sad vi meni recite koji je to bezobrazluk. Cena goriva pada, lagano ali pada, koliko znam nameti drzave na registraciju vozila nisu povecani, koje je opravdanje za ovakvo ponasanje, osim bezobrazluka. Jos ako i pokusate da se informisete o razlogu, veoma drsko i bezobrazno odgovaraju. Sramota. Jedini razlog svemu ovom je opet neka SNS ujudurma, da se sitnim i krupnim, bezrazloznim podizanjem cena, narodu unapred iz dzepa izbiju obecane pare. A sofercine su sigurno njihova "baza", koja sad mora da naplati razvozenje sendvicara, na pretstojecim izborima. Samo racun nemoze biti isp[orucen na pravu adresu SNSa, vec svi moramo da im platimo sendvicarsku ekskurziju.
  • ns ja

    07.09.2017 09:13
    za Privatnik
    "Privatnik" prvo veoma je pogrešno, a zatim i jako je loše biti toliko zavidan i mrzeti, ej penzionere, koji su velikom većinom pošteno svoje penzije zaradili - i to svako svoju - ma koliko da su one male ili "velike"!! I dragi moj privatnik, nije tvoje da određuješ kolika je kome penzija dovoljna-ili velika, postoji Fond PIO u kojem su verodostojni podaci o svim davanjima/uplatama istih tih penzionera - pa su im u skladu sa činjenicama penzije i sračunate. Vidim koliko si vredan i radan kada su, i te SNS-om okrnjene penzije veće od tvoje plate - što ne znači automatski da su velike penzije ili nameti države- možda si ti jednostavno nesposoban i slabo obrazovan, pored toga što si očigledno zavidan i zloban. Izvini se najpre svoim roditeljima na toj svojoj zlobi prema starijim od sebe (ah da nisu oni tebe dobro vaspitali)!
  • Anonimus

    07.09.2017 01:44
    Sramota da ih bude, cijene bi da povecavaju a da rade sta se njima hoce, direktor GSPa ima privatno firmu i mece da rijesava probleme, vozaci krecu kad se njima hoce, ne postuju red voznje, a linija 7 je propala. Glavna linija koja spaja ce grad, zeleznicku stanicu, limane, naselje, ceo Bulevar... oni izbacuju po 10-15 polazaka dnevno. Ako vec nemate autobuse da pokrijete, stavite 5 polazaka dnevno ali da se zna tacno u sekund da tada krecu. Ciganite se za vrijeme Exita da svi moraju platiti kartu, a onda mi koji redovno kupujemo ispastamo jer voznja traje duze pola sata. Ja svaku markicu i iskaznicu imam sacuvanu za poslednjih 7 godina otkako koristim prevoz, i placacu i ako poskupi ali samo ako se regulise makar malo samovolja i uprave i vozaca, cast izuzecima. Osoba sam sa zdravstvenim tegobama i ostali vidovi prevoza su nedostupni za mene, dajte ucinite nesto po tom pitanju...
  • realan

    07.09.2017 01:17
    @ Preduzetnik
    To da su dazbine i nameti koje drzava namece, da bi nahranila, na prvom mestu svoj ogromni i nezajazljivi drzavni aparat je svima jasno. Ja sam radio kod privatnika i naslusao sam se takvih prica od "gazde preduzetnika". I da ne bude zabune verovao sam i njemu, a verujem i tebi. Stvarno su nameti nenormalni i ne stimulisu ni na koji nacin privatnike. Ali moj komentar se odnosio na ove koji su ubedjeni da oni hrane penzionere, a rade na crno, odnosno gazde im ne uplacuju doprinose, a oni svoj bes iskaljuju u komentarima. A tebi svaka cast ako nisi u toj kategoriji. Mada bi zanimljivije od tvog komentara bilo cuti komentar nekog tvog zaposlenog. Uopste ne sumnjam da ti sebi uplacujes koliko mozes. I ocigledno nisi ili nisi zeleo da razumes sta sam hteo da kazem. Nije tvoje da procenjujes da li su penzioneri i koji, zasluzili da im se od tvojih doprinosa daje. Tvoje je da se izboris da kao privatnik budes maksimalno rasterecen nametima i time tebi olaksaju da maksimalno ispostujes svoje radnike, a to u ovoj drzavi ne funkcionise. Sindikati i u drzavnim samo obezbedjuju ajvar, a kod privatika su nepostojeca kategorija. A tim penzionerima se, dok si ti sisao palac i jeo cokolino isto tako skidalo sa plate dok su oni radili. Samo sto su dosle godine koje su pojeli skakavci, a ti fondovi su otisli u nepovrat, zna se vec kome i gde. Toliko smo jadni i bedni da na poskupljenje od 10 dinara, treba lincivati penzionere. Ljudi ne vide sustinu problema.
  • Alek Lier

    06.09.2017 23:05
    Meni lično je najvažnije da ćemo uskoro imati puteve bolje od nemačkih ...
  • Mikica

    06.09.2017 21:50
    Taxi
    Znaci i dalje cu ici taxijem na posao, vise mi se isplati! STRASNO
  • Vozim se autobusom

    06.09.2017 21:40
    Autobusi su ruglo
    Realno gledajući, cena karte u autobusima bi trebalo da je 100din u jednom pravcu u gradskoj zoni ili sat vremena vožnje kako je po evropskim gradovima. ALI kada vidim kako ih ne održavaju, da su truli na sve strane (ne peru ih zimi, pa so izgrize jer izgleda ni vode nemaju), kako ih krpe umesto da se nabave rezervni delovi (jer izgleda niko iz partije nema nabavku) onda ne bih da platim ni dinar. Pogotovo me iritira izgled vozačkog mesta. Razumem da se putnički deo autobusa haba, ali da je vozački deo kao javni WC i da sami vozači ne trude da to čuvaju, onda u PM sve! Sramota!!!
    Znam da je 100din kada su plate sramotne puno, ali takođe ujutru vidim na 100tine automobila samo sa vozačem, pa me zanima šta je isplativije?
  • Privatnik

    06.09.2017 21:35
    @ Penzioner
    Zaboravio sam da napišem-ne zanima me za koga ste glasali, Vaš problem.Ne smeta mi Vaše poltičko opredeljenje
    Ali mi smeta što sa tako velikim penzijama DOBIJATE BESPLATNE GODIŠNJE KARTE ZA PREVOZ u NS, dok nezaposleni i zaposleni na minimalcu i DECA koja idu u školu KARTU PLAĆAJU.
    PS Besplatnu kartu i razne popuste na sve i svašta- koristite odavno, još mnogo pre SNS
  • Kale

    06.09.2017 21:31
    Detelinara
    Ma nemoj meni poskupljuje bus, a Šonetu ne, ja ne verujem opet je bolje prošao...
  • Privatnik

    06.09.2017 21:26
    @ Penzioner
    Svi ste isti!
    Neću ni da računam kolika Vam je penzija čim Vam " duguju" po osnovu umanjenja 2.000 eur i čim Vam 6.000 dinara i nije nešto.
    Vama povećaju penzije, meni povećaju poreze i niko mi ne daje nikakav popust ni za šta.
    Naravno,sa tako velikom penzijom odete i JGSP po svoju BESPLATNU GODIŠNJU pokaznu kartu i vozite se neograničeno po svim gradskim i prigradskim linijama.
  • DonJuan

    06.09.2017 20:41
    @Gari: Se prepoznao u mom komentaru? Drago mi je jer se na tebe i odnosio... I ko ti kaze da ja nisam otisao? Majmune glupi.
  • /

    06.09.2017 19:56
    /
    za sns su najvise glasali oni po jp.
    preletaci i oni zbog kojih nas zovu fasistima a ne samo penzioneri

    udbina posla. svali krivicu na drugoga.
    taktikom je stvorila zavisnost od i u jp.
  • /

    06.09.2017 19:51
    /
    Proveri Info
    400 kruna je oko 15e
  • Mina

    06.09.2017 19:11
    Bravo
    To je 18%. Je l to rekao MMF? Možda će sed biti novaca da se ponekad i operu autobusi.
  • Vozač

    06.09.2017 18:51
    Pacovi
    Podići na 100 dinara gradsku kartu!!! Pa nek vide kako je ljudima iz prigrada i koliko oni plaćaju vožnju u jednom pravcu
  • Milosevic Ivica

    06.09.2017 18:27
    Treba da poskupi i u prigradskim naseljima, marva neka ide peske.
  • White Power

    06.09.2017 18:16
    Gamad
    Samo izazivajte.
    Pakao ce vam biti mali.
  • gari

    06.09.2017 17:55
    @DonJuan znaci nit sta znas nit sta vredis niti si mogao da odes, sedi disi ni za disi nisi, jadovane
  • Vozač gsp

    06.09.2017 17:55
    U zadnje vreme autobusi su poluprazni ako se postuje red voznje ili je u njima 80% penzosa, a vi hocete povećanje cene karte?! A kada treba da se prevezu stranački pacovi za potrebe stranke to sigurno niko ne plaća, al zato treba narod cepati. E pa zato ja i mnoge moje kolege poštujemo propise i isključivo otvaramo sva vrata odjednom, da se narod ne bi slučajno šverao! Propisi su propisi....
  • Penzioner

    06.09.2017 17:52
    Nisu SVI ISTI
    Pa ne trpajte bas SVE U JEDAN KOS....nismo svi glasali za ove ali kad vidim koncerte narodnjaka i ñeverovatan broj publike pa i mladih....mislim zapitajte se ko je glasao?
    Inace poskupljuje struja,prevoz,uskoro jos nesto,sigurno -pa ovih 6000 sto ce nam podeliti hvaleci se na sva zvona...dodje kao prosjacenje kad mi duguju oko 2000 evra:-(
    Pozdrav AV...Krkobabicu i njihovim satelitima..svima!
  • Ovdašnji

    06.09.2017 17:33
    Ne treba razlog, znamo ga
    Čuj, on bi razlog poskupljenja. Partijaš vodi GSP, Partijaš vodi Toplanu.... da ne nabrajam dalje.
    Partijašima trebaju pare. Da potpisuju ugovore. Da potpisuju anekse. Da potpisuju hitne i neodložne radove bez tendera.
    Da potpisuju fakture Đoki, Peri, Lazi, vernim kafanskim drugovima.
    E, pa, za takvu vrstu nekontrolisane legalnosti i raspolaganja javnim novcem - treba imati novca.
    Uostalom, može im se.
    Niko, nikada na ovim prostorima nije rekao NE i ustao.
  • Kaćanka

    06.09.2017 17:10
    @Ma da
    Ja ću ti platiti mesečnu kartu al pravac kurs lepog ponašanja!!
  • Preduzetnik

    06.09.2017 16:50
    @ realan
    Da te obavestim, realni da gomila malih preduzetnika plaća krvave poreze i doprinose na svoje zarade da bi se penzije isplaćivale! Porezi i doprinosi na naše zarade su 68%!!!!!!!
    Kad zaradim 100 dinara 68 dinara mi uzme država za plate na državnim jaslama i penzionere.
    I nije mi žao da dotiram male penzije ispod 25.000 dinara, ali mi smeta isplata velikih penzija na moj račun. Moj komšija vojno lice ima penziju od 66.000 dinara (umanjenu!!!!!) i besplatnu BUS KARTU.
    ALo bre. Vojnim licima i miliciji i dan danas prosek za penziju računa se samo po proseku poslednje godine službe kada dobiju unapredjenje i veću platu u odnosu na sav prethodni staž.Plus beneficirani staž-penzija sa 56 godina života!
    Mene kao rezervistu na ratište pozivali 90-ih !!!
    A njima privilegije i u pogledu visine penzije i beneficirani staž ,kao da su samo oni zemlju branili...I BUS karta gratis.
  • biker

    06.09.2017 16:38
    bojkotbusović
    Bojkotuj autobus, vozaj bicikl !
  • grof_duku

    06.09.2017 16:07
    šta
    Da li iko pominje koji je razlog poskupljenja? Skočile plate, životni standard, šta? Toliko nam dobro ide da nas je sramota
  • salajcan

    06.09.2017 16:01
    uber ili la la
    Pre dvadeset godina sam u Moskvi boravio 30 dana i tada je jedna vrsta prevoza bila popularna. Dignete ruku i prv autoi koji prolazi sam zastane i pita dokle. Vi kazete i ako mu odgovara prema njegovom smeru kretanja vozi vas u tom pravcu za pola cene taxi usluge. Za N.Sad to znaci 100 din i do centra atanice ili fakulteta i to je tako
  • realan

    06.09.2017 15:41
    Mozete vi da zivite u ubedjenju da su vam penzioneri krivi za sve, ako vam je tako lakse, ali moji roditelji recimo nisu glasali za SNS i sigurno nisu jedini, a zato pola "mladih"koje znam po drzavnim firmama jeste. Neki da bi im produzili ugovor, neki da bi avanzovali na bolje mesto, neki da bi se zaposlili, neki su cak i iz ubedjenja. Samo sto to svi precutkuju pre izbora pa posle "ispliva", ali nije vam "gerontologija" kriva, oni su svoje odradili i sami sebi zaradili penzije zato sto se i njima tokom radnog veka skidalo sa plate upravo za penzije. Kao, vi sada radite za penzionere, a vecina radi na crno, ajde objasnite kako? Nego ovi sto rade po drzavnim su u strankama, ovi sto rade kod privatnika nisu prijavljeni i niko se ne buni osim po komentarima. Ja uskoro idem, ali ne zbog penzionera, nego zbog pasivne mladosti i i zato sto ne vidim perspektivu. A penzija i starost dodje pre nego sto mislite pa cete da vidite koliko vam treba ili ne treba karta za prevoz i ostale povlastice. Sada se borite izmedju ostalog i da vam u starosti bude lakse. Ja to ovde ne vidim i zato odoh, a vi se bunite po komentarima, nemojte izlaziti na izbore, pristajte da radite na crno za 20.000 ili ako vas je mrzelo da ucite pa nemate nikakvu struku pa morate i za te pare da cutite onda ko vam je kriv osim vas samih.
  • ma da

    06.09.2017 15:20
    BRAVO
    Sram da vas bude gospodjo!!!!! E zato mi je pun klinac gerontologije, (cast izuzecima) jer je zatucana i nadasve bezobrazna!!!!! Idite gledajte Pink, citajte Politiku i slusajte vaseg izabranika. Aaaaa daaaaa, na besplatan prevoz cete dobiti i 6000. Taman da platite voznju autobusom za sledecu godinu. Evo, dacu sve od sebe da se pokrene peticija za ukidanje peMzionerkih karata :D Zbogom mila moja ;) Uzivajte u zasluzenoj penziji
  • Osoba M

    06.09.2017 15:06
    Svi u automobile. Svoje ili tudje, delite voznju sa komsijama/kolegama. Ocigledno se stimulise sopstveni prevoz, a ne gradski. Bice veca guzva, vece zagadjenje, ali ce makar biti jeftinije.
  • Staa

    06.09.2017 14:55
    @ E da vam
    A ti nemoj da radiš u privatnom vrtiću za 20.000 dinara i čuvaš 32 preslatka deteta, već nadji sebi bolje plaćen posao.
    Za 20.000 dinara ne treba ni da se vozaš autobusima do posla.
  • Novosadjanin

    06.09.2017 14:49
    sramota bre
    Valja namiriti partijske neradnicke birokrate po GSP-u. Ne ide to vozacima, mehanicarima, ljudima koji zapravo rade tamo nesto, za nove autobuse (to grad, tj. poreski obveznici placaju) ili za benzin, to ide da bi se zadrzali i platili neradnici iz vladajuce partije.
  • ma da

    06.09.2017 14:49
    BRAVO
    Svaka cast!!! Treba im reci jer se ponasaju kao da se svet vrti oko njih i kao da su oslobodili NS. I kao da su Bogom dani. Mi svi ispadnemo lenstine pored njih, a radimo za klikere po 12 sati dnevno i jos nas zaj....aju metuzalemi. E neka, ja bih im zakinula Godisnje karte pa eka vide ... imaju vece penzije nego ja platu, a ja hranim i oblacim i skolujem decu... a oni samo serundaju.
  • info

    06.09.2017 14:40
    Proveri Info
    @/
    > da bi suzbili svercovanje 15e godisnja karta gradskog prevoza u pragu

    Netacno, kaze da pored kazne od 15e morace da kupe godisnju kartu od 140e (3,650 CZK)
  • Baš ne volem Partiju

    06.09.2017 14:32
    Egzekucija u toku
    Pobiće nas ovi, zasigurno. Njima je svejedno prodavali Avganistanca ili Srbina.
    Život kao u najcrnjim strip-filmovima.
    A stalno tupite da smo mi izabrali. A ja kažem da nismo. Reziltati se nameste u finalu.
    Dao bih primer u vezi Novog Sada, ali ne verujem da bi prošao u javnost.
    Da nismo slučajno i njega mi izabrali - ili ga je Partija postavila?
    Od tada, Toplana samo menja cevi, svake 2-3 godine.
    Da se razumemo, te cevi su u socijalizmu trajale 15 godina.
    A valjda je tehnologija napredovala.
    Pa sad vidite kuda idu naši novci, kada je sa obe strane Partijaš.
    Zato i nemaju kontrolu ugovora i radova.
    Neće valjda sami sebe da kontrolišu?
  • Milan B.

    06.09.2017 14:15
    Prošlo mi poskupljenje :)
  • Pezos

    06.09.2017 14:06
    Šta me briga, ja se vozam fraj.
  • Boki

    06.09.2017 14:05
    @staa
    Kakav sramotan komentar, kakav neprijatan i nevaspitan ton i jezik osobe koja bi po godinama i zivotnom iskustvu trebala da zna bolje... a ne da se ljudima koje niti vidi, niti poznaje, niti zna ko su i u kakvim su zivotnim okolnostima obraca sa "zavezi"! Ovim komentarom ste bas mnogo ruznog otkrili o sebi, draga penzionerko. Malo (zapravo, u Vasem slucaju, mnogo!) vise kulture, mudrosti i empatije u svakodnevnoj komunikaciji nije na odmet. Zaista, nije tesko biti fin :)
  • boki2

    06.09.2017 13:57
    neznam kakve su im to računice,kako računaju od početka godine evro pao za 3% dolar za7% nafta na svedskom tržištu pala za11% valjda trebaju da snižavaju cene a ne obratno to pokazuje trend napretka a ne ovo što rade(poskupljenja) a valjda je to trend u Sbiji kao EXIT,TURIJADA SLANINIJADA, ROŠTILJIJADA,i na kraju zbibere POSKUPLJIJADA, pa to je napredno,Septembar došo udri po narodu kad imaju za letovanja imaju i za poskupljenja i to je to jače brže bolje kaže brzi gonzales pa se usra
  • мики

    06.09.2017 13:54
    Пре неки дан сам 8цу чекао 50 минута. И онда се питате што сви возе кола и што су гужве. Град не ради ништа да побољша јавни превоз и тако охрабри људе да иду на посао јавним превозом. Докле год је ризик кашњења на посао велик, људи неће ићи бусом ако имају кола или неког да их повезе. ГСП никада није био у лошијем стању. А некада је био предузеће за пример...
  • НСНС

    06.09.2017 13:42
    Значи нафта појефитинила, динар скочио, ред вожње не постоји а они дужу цене. Наравно само у неподобним деловима града. За Ветерник, Футог, и остале напредне крајеве ће остати исто. Нек уведу да се уз партијску књижицу карта не плаћа. Само напредно и ЕУ-ропски.
  • za staaa

    06.09.2017 13:40
    od da vam kazem nesti
    Gospodjo draga, kada kazem da nisam zaposlena, ja nisam mislila da ne radim,r lad ali na crno...Sto se vodi kao da ne radim jer sam na Birou. I ja isto ustajem svaki dan u 5:30 i uredno odlazim u privatni vrtic, ucima i radim sa 32 preslatka deteta, ali za platu VASPITACA od 20.000
  • Ma da

    06.09.2017 13:36
    @staa
    Ti si ustajala 35 godina i dobila penziju sa 56 godina života, ali zato ću ja da ustajem 45 godina i radim do 65 godina da bih stekla SVOJU penziju iz istog PIO FONDA:
    Ja ću 10 godina više da uplaćujem,a 10 godina manje da primam SVOJU penziju, jer sada uplaćujem za TVOJU penziju.
    Ja plaćam markice za gradski prevoz za sebe i svoju DECU po redovnoj ceni jer moraju da idu u školu, a tebi poklanjaju besplatnu godišnju kartu, bez obzira na visinu penzije koju primaš a inače nemaš obavezu da ideš ni na posao ni u školu.
    Ti si gradjanin I reda u odnosu na mene i moju decu.Mi svi radimo za tebe i tvoj ugodan život.
    Gerontologija je budućnost ove zemlje .
  • Vozač

    06.09.2017 13:35
    Bakšiš
    Bolje da bude 65, biće bakšiša! :) :) :)
  • Perica

    06.09.2017 13:21
    SNS KALKULATOR
    Euro pada. Tako baza ona Tabanovicka """ sve pojeftinjuje""" karta poskupljuje ZASTO?.
  • DonJuan

    06.09.2017 13:20
    Dizite i na 500 dinara ako hocete, ja se onom sprdacinom od prevoza vise ne koristim, jer ne vredi ni 50. Sram da vas bude, polasci neredovni, raspored proredjen, krntije zadimljene, zagusljive i neklimatizovane, vozaci priuceni i nekompetentni, jer je svako ko nesto vredi i ko je mogao otisao iz ove Smrdije, a vi razmisljate o povecanju cene... Hahahahahahah
  • Bojan

    06.09.2017 13:12
    boki@aol.com
    Narod kojii je rusio svoju drzavu 5 .oktobra 2000-te, palio i pljackao Skupstinu za dnevnicu od 50 dm isto kao danas ovi SNS botovi sto se vozikaju za crvenu po Srbiji bolje nije ni zasluzio. Sta ste mislili da ce vam pateticni Korac, Svilanovic,, Jovanovic, Čanak i Dinkic doneti boljitak ? Kako ste radili tako Vam Bog pomogao.
  • Putnik

    06.09.2017 13:07
    Od sada idem taksijem!
  • Novosađanka

    06.09.2017 12:44
    Molim?!
    Za šta da dajem 65 din? Kada se red vožnje bude poštovao, kada tokom leta isključe grejanje, uključe klimu, i kada budu edukovali sve one dodjoše kako se koristi javni prevoz...e, onda neka karta bude 65 din, sa zadovoljstvom ću platiti
  • /

    06.09.2017 12:43
    /
    jel to zbog virtualne ozbiljne muzike?
  • staa

    06.09.2017 12:31
    @ E da vam
    06.09.2017 • 11:33
    nešto kažem
    Dižite cene peMzionerima koji su glasali za sve ovo i ukinite im besplatne godišnje karte pa se naplatite koliko želite. Dižete cenu meni koja sam nezaposlena, a prinuđena da se vozim autobusom kako bih obavljala redovne dnevne obaveze. Isto važi i za đake i studente. Gerontologija glasa, a mi naje..mo!

    Pa ti se zaposli i radi nesto korisno umesto sto brljas po FB i komentarises po novinama...i mi nismo peMzioneri , mi smo PENZIONERI koji smo radili od 30-35-40 godina a ne lelemudali kao ti. Vidim za internet se ima para, i za mobilni verovatno i za napumpana usta ili to pelješiš svakog meseca svoju "gernotologiju"...sita sam vas koji samo upirete prstom u penzionere...ja sam devojčuro jedna ko"obavljas redovne dnevne obaveze" ustajala 35 godina u pola 6 i zato zaveži.
  • /

    06.09.2017 12:17
    /
    da bi suzbili svercovanje 15e godisnja karta gradskog prevoza u pragu

    http://blog.praguemorning.cz/transport-fines-half-reduce-ticketless-passengers/
  • /

    06.09.2017 12:13
    /
    a znaju li ovi drugi rodoljubivi sta hoce sa ovakvim evrom?
  • pera

    06.09.2017 12:10
    realno je, evro je pao, a gorivo na sveckoj berzi vezano za dinar. mora gore, nema druge, a bice jos gore.
  • E da vam

    06.09.2017 11:33
    nešto kažem
    Dižite cene peMzionerima koji su glasali za sve ovo i ukinite im besplatne godišnje karte pa se naplatite koliko želite. Dižete cenu meni koja sam nezaposlena, a prinuđena da se vozim autobusom kako bih obavljala redovne dnevne obaveze. Isto važi i za đake i studente. Gerontologija glasa, a mi naje..mo!
  • Ama za šta

    06.09.2017 11:30
    dižete cene
    Pa dobro nije mi jasno, za šta dižete cene? Za sva ona čekanja nerealizovanih polazaka dok ljudi kasne za obavezama? Zbog trulih i raspalih vozila koji leti nabiju temperaturu vazduha u busu na stotku (pritom, prozori u mnogim vozilima nisu u funkciji),a u jesen i zimi kisnemo i izađemo još mokriji? Zbog nadrndanih, nervoznih i nezadovoljnih majstora koji redovno zaboravljaju da otvore vrata da izađemo ili ako ih već otvore onda gledaju da brže bolje zatvori pa redovno neko strada? Eeeeee pomoć tražite od države koja vas je dovde i dovela, a ne od nas.
  • Ama za šta

    06.09.2017 11:28
    dižete cene
    Pa dobro nije mi jasno, za šta dižete cene? Za sva ona čekanja nerealizovanih polazaka dok ljudi kasne za obavezama? Zbog trulih i raspalih vozila koji leti nabiju temperaturu vazduha u busu na stotku (pritom, prozori u mnogim vozilima nisu u funkciji),a u jesen i zimi kisnemo i izađemo još mokriji? Zbog nadrndanih, nervoznih i nezadovoljnih majstora koji redovno zaboravljaju da otvore vrata da izađemo ili ako ih već otvore onda gledaju da brže bolje zatvori pa redovno neko strada? Eeeeee pomoć tražite od države koja vas je dovde i dovela, a ne od nas.
  • Jovana

    06.09.2017 11:22
    Karte
    A da li se iko, sem mene, oseća prevareno kad plati (koliko god 55din ili 65din) onaj papirić koji zovu kartom??? Kao maglu da si kupio.

    Bilo da je u pitanju onaj beli papirić izbledeo na kom se ništa ne vidi ili pak ove nove papiriće koje dele na kojima ne piše ništa - ni datum, ni linija...
  • Ivana

    06.09.2017 11:16
    Bez komentara
    Znaci cekam bus 40 min,jer vozaca nemate,a onda kartu platim 70 din jer i to malo sto ih ostalo, nema sitno. Bravo!
  • Laki

    06.09.2017 10:53
    Nagraditi
    verne glasace iz prigradskih naselja.Zna se da Grad Novi Sad(urbano jezgro)nije glasalo vladajucu garnituru.Osim penzionera naravno.A i oni ce biti nagradjeni velikodusno, zbog dobrog vladanja i poslusnosti.Uostalom sve ce saznati na Pink televiziji, izmedju reklama i zadruge.
  • sir oliver

    06.09.2017 10:53
    Treba napuniti dzepove sedacima u kancelarijama.
  • Gsp

    06.09.2017 10:47
    horor
    "ali ne i u prigradskim naseljima"

    Pa nece valjda svojim zemama da podignu cene karata .
  • unatraske racunica

    06.09.2017 10:46
    Koliko treba a ne koliko košta
    nenormalno vestacki . Sve sto nije zdravo pašće samo.
  • londra

    06.09.2017 10:42
    Taman kad AV digne minimalac za dva tri posto skace i prevoz!!!!!Vise administracije nego vozaca!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna